Nu de competitie wedstrijden zijn afgelopen, is het einde van seizoen 2017-2018 in zicht. Een seizoen waarin we voor het eerst in de Brevolk geschiedenis speelden met 4 damesteams, waarin we geen recreantentekort maar overschot hadden en waar de jeugd op stap ging met de nieuwe activiteitencommissie.

In deze nieuwsbrief vind je naast de praktische info als (nieuwe) trainingstijden, agenda en vakantierooster ook leuke dingen die op stapel liggen zoals de uitnodiging voor de nieuwe jeugdactiviteit, info over het ouder-kind toernooi, Brevolk Beach BBQ en nog veel meer. Kortom; Nieuws vanuit de vereniging!

 

Agenda

12 mei | Jeugdactiviteit
17 mei | Schoollessen ’t Bastion
19 mei | Jeugddag Brevolk + DemB
26 mei | Ouder-kind Toernooi
22 mei / 6 juni | Stemperiode Hart voor de Achterhoek

2 juni | Brevolk Beach
27 aug | Start seizoen 2018-2019
29 dec | Oliebollentoernooi
20 apr | Paastoernooi + Algemene Leden Vergadering

 

Brevolk Beach
Op zaterdag 2 juni wordt het strand van de Slingeplas weer omgetoverd tot een prachtig decor voor ons gezellige volleybaltoernooi. Op maximaal 12 velden spelen in de ochtend de ABC- en CMV teams (4×4). ’s Middags is het de beurt aan de Heren-,  Dames- (3×3) en Mix teams (4×4). We delen de poules in op niveau, waardoor iedereen een leuk toernooi speelt. We hopen weer op veel teams van Brevolk!
Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar beach@brevolk.nl met de volgende gegevens:
*Teamnaam
*Categorie (dames/heren/mix/A/B/C/CMV)
*(Zaal) Niveau
*Contactpersoon met emailadres + telefoonnummer

Jeugdteams van Brevolk doen gratis mee, de Heren/Dames betalen €22,50 per team, Mix €30.
Aansluitend start de altijd gezellige Brevolk Beach Barbecue, waar iedereen aan mee kan doen (ook als je niet mee doet aan het toernooi!)
Zie onderstaande flyer voor aanmelding!

 

Berichtje van de recreanten
De recreanten op de maandag- en vrijdagavond hebben weer een enerverend seizoen achter de rug. Met ups en downs; sommige avonden met (te) weinig spelers en soms ook met heel (soms te) veel volleyballers. De laatste tijd is alles weer wat in evenwicht al zou de  maandag-avond groep wel wat versterking van heren kunnen gebruiken nu een aantal jongemannen bij het nieuwe Heren 2 is gaan trainen.
Wat betreft de recreanten-competitie is het jaar afgesloten met de dames in de A-poule en het mixed team in de B-poule. Het dames-team is zelfs nog uitgenodigd voor het eindtoernooi op 8 mei (een toernooi voor de hoogstgeplaatste teams uit de regio van afgelopen seizoen). * Nagekomen bericht: De dames recreanten zijn op dit toernooi 2e geworden! Ze gaan door naar de eindronde op 16 juni in Aalten!

En tot slot is er onlangs op maandag 30 april ‘definitief’ afscheid genomen van Burkhard als trainer (en speler) van het recreantenvolleybal. De groep heeft hem z’n – van handtekeningen voorzien – shirt (zie foto) en een etentje aangeboden. Burkhard werd bedankt voor z’n jarenlange inzet, creatieve trainingen en aanstekelijk enthousiasme!

 

Op donderdag 17 mei geeft Brevolk, met hulp van Nevobo, Schoollessen op ’t Bastion. Tijdens de gymles maken de kinderen op een leuke manier kennis met volleybal. De kinderen die enthousiast geworden zijn, mogen natuurlijk altijd een mee komen doen met de training!

 

Op 19 mei wordt de jaarlijkse jeugddag georganiseerd. Deze dag organiseert Brevolk samen met DeMB. De locatie is nog even geheim maar het wordt een super leuke dag! Opgeven gaat via Anja (anjavanvreeswijk@gmail.com)

 

 

Op 26 mei wordt alweer voor de zesde keer het Ouder-Kind toernooi georganiseerd. We spelen in 4 niveaus: niveau 1, niveau 4, niveau 5 en de C/B jeugd. Het is altijd heel erg leuk om te zien hoe een ouder met het kind volleybalt. Jong en iets ouder, samen heel veel lol!
De prijzen worden gesponsord door de Nettorama in Winterswijk. We zijn ontzettend blij met deze lekkere sponsoring!
Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en aan te moedigen! Je kunt je aanmelden bij Anja (anjavanvreeswijk@gmail.com)

Scheidsrechters in het zonnetje!
Niet alleen de spelers van Brevolk zijn belangrijk voor onze club, maar ook zeker de scheidsrechters! Zonder hen kan geen enkele wedstrijd gespeeld worden. Daarom worden in deze nieuwsbrief de scheidsrechters eens in het zonnetje gezet.
Brevolk telde dit seizoen maar liefst 10 scheidsrechters. Hiervan is Linda Lensink onze nieuwste aanwinst. Na haar terugkeer uit Sri Lanka is zij snel op bok gestapt en met veel succes. Zonder enige moeite fluit Linda foutloos een wedstrijd uit. Ga zo door!
Daarnaast heeft één van onze scheidsrechters afgelopen seizoen promotie gemaakt. Edward Janssen is geslaagd voor de VT2 cursus. Tijdens een spannende wedstrijd van Dames 1 heeft hij zijn proeve van bekwaamheid afgelegd. En met succes! Onze trouwe scheidsrechterbegeleider Hans Piek beoordeelde hem met een dikke voldoende. Gefeliciteerd Edward!
Aankomend seizoen mogen we Maud Janssen verwelkomen als nieuwe scheidsrechter. Veel succes! Helaas stoppen Marianne Hunting en Harm-Jan Wassink dit jaar als scheidsrechter. Bedankt voor jullie inzet!
Brevolk is nog steeds dringend opzoek naar nieuwe scheidsrechters. Deze vrijwilligers zijn nodig om er voor te zorgen dat alle leden hun wedstrijden kunnen blijven spelen. Wil je het eens proberen? Meld je dan snel aan!