Afgelopen zaterdag zijn de aanstormende muziek en volleybal talenten uit Bredevoort samen een dagje naar de boerderij geweest. Volleyballen en muziek maken was er echter niet bij, het is namelijk hard werken op de boerderij.  Kijk hier maar

Gelukkig hadden de kids al snel door dat hard werken helemaal niet zo vervelend is, als je maar goed met elkaar samen werkt!

En samenwerken dat deden ze. Team Geit, Koe, Varken en Schaap namen het de hele middag tegen elkaar op. Koe melken, spijkerbroek hangen, skelteren, hoefijzer gooien, gewicht van een kalfje raden, touwtrekken, er stond van alles op het programma. De een was nog fanatieker dan de ander, maar alles met een glimlach op het gezicht.

Om na al dat harde werken weer een beetje aan te sterken had boer Hansie ondertussen de bbq aangezet. Hamburgers, frikandellen, worst, slaatje, stokbrood, ei, komkommer, tomaat, er was voor iedereen meer dan genoeg om weer aan te sterken voor de laatste en alles beslissende ronde. En hoe kan het ook anders; een dagje boerderij is natuurlijk geen dagje boerderij zonder boerengolf.

Tussen de paarden en de koeien (en vooral de koeienflatsen) werd de bal met een klomp van het ene naar het andere weiland geslagen. Dit moest in zo weinig mogelijk slagen gebeuren om nog kans te maken op de eretitel “Boer(in) van de dag”. Toen ook dit klusje geklaard was mocht de jury aan de bak. Rekenen, rekenen en nog eens rekenen. Voor de zekerheid nog een keer extra rekenen omdat het zo spannend was, maar het klopte toch echt: Team Geit mag zich Boer en/of Boerin van de dag noemen, gefeliciteerd!

Rest ons na een leuke en gezellige dag nog het bedanken van de familie Hoefman. Heel erg bedankt, we hebben erg veel schik gehad op jullie boerderij!